Alger

En berättelse från 50-talet om två unga svenska män och deras möte med en annan kontinent och ett krig de inte kände till. Tecknat i en realistisk (fotografisk) stil, inspirerad av Tardi och Chantal Montellier. Publicerades ursprungligen som följetong i serietidningen Pox ( nr 5-9 1985). Belönad med Seriefrämjandets pris Urhunden, för bästa svenska seriealbum 1986.

Hela albumet återpublicerades i boken Största Möjliga Allvar (2011).

Om Albumet:
Att skissa ett seriealbum är som att ge sig ut på en lång resa. Särskilt om man inte bemödat sig med ett manus längre än sju meningar på baksidan av ett kuvert. Ibland går det bra. Bild och text flyter ut på pappersarken och berättelsen berättar sig själv. Ibland tar det stopp och man står där på perrongen och väntar på ett tåg som aldrig kommer. Utan deadline hade mitt första album troligen aldrig blivit klart.

Pressröster:
“Efterkrigstidens atmosfär märks tydligt i Gunnar Krantz nya seriealbum Alger (Medusa förlag). Bilderna är tecknade i svart och vitt utan några gråa nyanser. Det blir effektfullt och harmonierar med intrigen.” Erling Frick, Svenska Dagbladet 860709