Boklådan

SERIEBÖCKER FRÅN OPTIMAL PRESS


 

Vin-och-vatten-omslag-220VIN OCH VATTEN

112 sidor. Utgivningsår: 2008
Pris: 150 kr.

Johan och Janna försöker lappa ihop sitt äktenskap genom att renovera ett hus i Portugal. Huset, som är en ruin, ligger i bergen. Det regnar och är kallt. Det enda som värmer är vinet och det hårda arbetet. Plötsligt dyker en oväntad gäst upp och historien tar en ny vändning. En novell helt målad i akvarellfärg.

 

boxen-render

GUNNAR KRANTZ – BOXEN

744 sidor. Utgiven: 2011-2012
Pris: 900 kr.

En slipcase i färg som samlar Gunnar Krantz böcker STÖRSTA MÖJLIGA ALLVAR och FRÅN SUPERANGST TILL SERIESTADEN. Mycket begränsad upplaga! (5 ex. i lager)

Samt: Gunnar Krantz Teckningar och skisser. Särtryck ur Bild & Bubbla Nummer 189.

 

 

op_superstaden_omslag-220FRÅN SUPERANGST TILL SERIESTADEN

424 sidor. Utgiven: 2012
Pris: 240 kr.

På 90-talet var upprorens tid förbi och vi som inrangerades i Generation X fick klart för oss att det inte skulle bli bättre än så här. Istället fick vi ekonomisk kris, devalvering, en konstmarknad som gick i stå och en seriebransch på dekis. Efter 80-talets glada excesser återstod bara kopiatorn som alternativ. Fanzinen tog plats på scenen igen och en ny generation serietecknare klev fram. Självbiografiska, politiska och självmedvetna. I Malmö samlades en handfull och drog upp riktlinjerna mot framtiden.

 

 

smaSTÖRSTA MÖJLIGA ALLVAR

320 sidor. Utgiven 2011
Pris: 200 kr.

I mitten på 80-talet förändrades den svenska seriekulturen i grunden. Tidningar som Epix, Pox och Pulserande Metal öppnade dammluckor till en störtflod av internationella serier som tidigare ansetts omöjliga att publicera i Sverige. Episka, satiriska, humoristiska, feministiska, konstnärliga, och pornografiska serier i en salig blandning. Mitt i händelsernas centrum befann sig en ung konststuderande serietecknare med en stark vision: att göra något väsentligt med seriemediet.

 

cykelhippie

CYKELHIPPIE

205 sidor. Utgivningsår: 2003
Pris: 50 kr.

”Boken samlar fem reseberättelser jag företog mig under de sena tonåren. En språkresa till Frankrike, resan jag gjorde som vinnare av Europeiska rådets pristävling, nyår i Wien, tågluffning med Stefan och Micke och en cykeltur genom Sverige. Om att bli vuxen och hitta en identitet.”

 

 pocketvvVÄNSTER VÄNSTER

191 sidor. Utgivningsår: 2004
Pris: 50 kr.

Boken handlar om en ynglings vandring på yttersta vänsterkanten i slutet av 70-talet. Från Kommunistisk ungdom, via Folkkampanjen mot kärnkraft till Fredsrörelsen. Vänster vänster är en vitbok, som skildrar faran med det okritiska tänkande som kan råda inom dogmatiskt styrda vänstersekter. Men det är också en röd bok, som låter ana ett hopp om att det en gång kan gå att förändra världen till det bättre. Vänster Vänster är den fristående fortsättningen på Cykelhippie.

 

 punkprovocateurPUNK PROVOCATEUR

192 sidor. Utgivningsår: 2005
Pris: 50 kr.

Den fristående fortsättningen på Cykelhippie och Vänster Vänster. I denna bok är det musiken som står i fokus, från taffliga proggförsök i till utlevelse i punken och slutligen den rena provokationen på en av Stockholms innekrogar. Elgitarr, tre ackord och fett ös!

 

 

 seriemagi-cvr.inddSERIEMAGI

190 sidor. Utgivningsår: 2005
Pris: 70 kr.

Se även “Gunnar Krantz Seriebox” med allt material du behöver för att teckna självbiografiska serier. LÄS MER HÄR

I mer än tio år undervisade jag på Serieskolan i Malmö. De flesta unga tecknare i det som beskrivs som det “Svenska Serieundret” har haft mig som sin första lärare. Det första eleverna fick möta på skolan, var min grundkurs i serieteckning. Ett unikt koncept, som fungerar som en kickstart för alla som vill lära sig teckna serier, med allt ifrån tecknandets principer, berättarstruktur och introduktion till olika konstnärliga tekniker. Kursen är en komprimerad sammanfattning av mina egna erfarenheter, från att ha varit fanzinetecknare på 70-talet, till professionell från mitten av 80-talet i kombination med min långa konstnärliga utbildning. Målet är att eleverna snabbt ska komma igång och teckna och publicera serier för att på så sätt hitta sin publik. Min grundkurs förhåller sig inte till någon särskild genre eller stil inom serierna. Den går istället direkt på kärnan i seriemediet d v s hur man berättar i text och bild och ger konkreta ingångar och tips till hur man kan gå tillväga för att uppnå ett lyckat resultat.

2005 sammanfattade jag min grundkurs i boken Seriemagi, där jag bit för bit går igenom de olika moment som ingick i kursen och dessutom delar med mig av min egen berättelse. Boken är givetvis tecknad i serieform och har redan status som en klassiker på området och används regelbundet som kurslitteratur på Universitet och Högskolor.

 

SERIEORIGINAL TILL SALU

LÄS MER HÄR


 

BESTÄLL HÄR:
Klicka HÄR och fyll i din beställning direkt i mailet.

VILLKOR:
Betala i efterskott mot faktura. 14 dagars ångerrätt för privatkunder gäller enligt Distanshandelslagen. Porto tillkommer på alla priser. Leveranstid 1-5 dagar